(101)

Stayin' Alive

ljudbok och e-bok


Det är en klen tröst att veta vem som liggerbakom pandemin när min kärlek är förlorad. Spillrorna av Linköpings befolkningbråkar om vem som ska bestämma medan jag söker bekräftelse som revolverman.

Men döden har länge vandrat vid min sida.

Perfect Day är den andra delen i serien Stayin’Alive där mänskligheten får betala priset för sin respektlöshet mot naturen.


Uppläsare: Lars Winclair
Längd:

3.8

101 recensioner

Jenny

2023-12-14

Grymt bra! Gripande historia som är rå och mycket grafisk.

Sir

2023-12-12

Ok. Spännande.

David

2021-09-19

Oj så kul läsning/lyssning! Det är klart att det finns zombieapokalypsböcker! Det finns säkert en hel sådan genre som gått mig förbi!? Jag var sen på bollen med serier/filmer om zombier men började se Walking Dead 2013, fastnade och slukade allt med zombier och apokalypser som kom min väg (det vill säga fanns på Netflix, mer ihärdig än så var jag inte). Löwendahl är kompetent. Jag tycker mig märka en van skribent bakom orden. Stilen är vald med omsorg, både i språk, tilltal, story - allt harmonierar i en slags serietidningsestetik som rimmar väl med omslaget. Ibland skaver det, kan inte sätta fingret på det, men jag känner mig manipulerad emellanåt, som om författaren i själva verket är en filmstudio med enorm budget som vaskat fram ett koncept. Och/eller en hängiven feminist som skriver om en testosteronstinn machoman - som provokation? spekulation? För tilltalet är lite lustigt. Det är 1a person och narratorn går ut hårt med att framställa sig själv i dålig dager och som inte särskilt kompetent. Men det är någon slags falsk blygsamhet, ”jag-är-en-badass-men-med-självdistans”. Även den manliga blicken är ständigt närvarande men samtidigt en reflektion om det. Det är spännande att huvudpersonen har ADHD-diagnos och var misslyckad före apokalypsen, jag hade önskat mer gestaltning av detta. Bilden jag får av huvudpersoner ligger närmare den stereotype hollywood-"hjälten" på omslaget, än av en hemmasittare sedan 15 år vars enda chans till kärlek är att köpa den. Blev ja