(39)

Spökgymnasten

ljudbok och e-bok


Möt Hemera Nattdotter! En flexibel konsult som driver Hemera Nattdotters flexibla konsultbyrå bäst på det mesta och bäst när det gäller.

En tidig morgon landar Hemera med sin animakopter i Söderköping och kastas direkt in i ett märkvärdigt mysterium. Dansläraren och kocken på stadens skola är spårlöst försvunna. Som tur är, är Hemera expert på just försvunna lärare. När det visar sig att det är ett spöke som är skyldig till försvinnandet, är hon dessutom spökexpert. Med sin unika stil tar hon sig an uppdraget, hittar ledtrådar, håller förhör och gnuggar geniknölarna. Men det här uppdraget sätter Hemera på prov och hon får ovärderlig hjälp av två elever på skolan, Tore och Vendela (även om hon själv aldrig skulle erkänna det). Mot alla odds får mysteriet en rafflande upplösning.

Lena Arro har skrivit en skruvad, rolig och spännande serie. Hemera är knasig, snäll och framförallt en flexibel besserwisser. Tillsammans med Anna Westins klockrena och humoristiska illustrationer är det här en otroligt rolig läsupplevelse för de yngre läsarna som lyckas få alla att skratta högt.