(62)

Spritsmugglarens julafton och nio andra julnoveller

ljudbok


Julen Àr en högtid som kommer med mÄnga kÀnslor, och det Àr precis vad Katarina Mazetti gestaltar i denna underbara novellsamling. I tio noveller, som samtliga tar avstamp i temat jul, skildrar hon mÄnga av de olika kÀnslor och situationer som högtiden för med sig.

Bland annat fÄr du som lÀsare ta del av ett grannskap som ovÀntat finner varandra i tvÀttstugan, en morsa som plötsligt julstrejkar, ett par som saknar pengar men offrar allt för julafton, en kvinnan som desperat försöker skapa en Downton Abbey-jul och sÄklart ... doppet i den heta grytan.

Katarina Mazetti (1944-) Àr en svensk journalist, författare och lÀrare. Hon har skrivit mÀngder av böcker inom olika genrer, allt frÄn deckare, humor och kÄserier till skönlitteratur och barn- och ungdom. Hon har nominerats till flera priser, sÄsom Augustpriset, och 1996 tilldelades hon VÀsterbottens-Kurirens kulturpris, 2007 författarstipendium frÄn Svenska Akademien samt 2011 Piratenpriset. Den tryckta utgÄvan av boken Àr utgiven av förlaget Ekström & Garay.


UpplÀsare: Anna Godenius
LĂ€ngd:

3.3

62 recensioner

Emma

2020-12-01

Vissa Àr bra, nÄn Àr det inte och ytterligare nÄn blir jag rent nedstÀmd av.