(72)

Spioner, hemliga koder och mystisk skrift

ljudbok och e-bok


I alla tider har mĂ€nniskor sökt efter sanningen – eller försökt dölja den. Redan för 11 500 Ă„r sedan karvade nĂ„gon i vĂ€stra Sibirien in mĂ€rkliga symboler i ett stycke lĂ€rktrĂ€. Tecknen tolkas av forskare som historiens första hemliga kod. Vi kan förmodligen aldrig förstĂ„ tecknens innebörd och lĂ€sa budskapet frĂ„n civilisationens gryning, men arkeologerna vill inte ge upp.

Vi mÀnniskor har en djupt rotad önskan att lösa gÄtor och avslöja sanningen. Samma behov fÄr spioner att riskera livet för en inblick i fiendens hemligheter och har i över 100 Är drivit forskare att försöka dechiffrera det olÀsbara Voynich-manuskriptet frÄn medeltiden. Och jakten pÄ dolda sanningar har fÄtt amatörer och forskare att ifrÄgasÀtta ett sÄ vedertaget faktum som att Shakespeare skrev sina egna verk. Detta Àr historien om gÄtfulla spioner, hemliga koder och mystiska texter som fÄtt oss att grÀva lite djupare.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.5

72 recensioner

J?ran

2022-09-22

Intressant fakta