(78)

Spela roll

ljudbok och e-bok


Ett feladresserat kÀrleksbrev frÄn vÀst hamnar hos den trettonÄrige Nikolaj i kalla krigets Riga. Nyfiken antar han rollen som den försvunne Àlskaren och svarar. NÀr han inser att historien hÄller pÄ att gÄ honom ur hÀnderna bestÀmmer han sig för att försöka hitta brevens rÀtte mottagare.

Invandrare, utvandrare, svensk, utlandssvensk... Élodie har lĂ€mnat Sverige för att inte bara se ut som en invandrare utan ocksĂ„ bli en pĂ„ riktigt. I samtida London kan hon bli vem som helst och ingen alls. Men ett samtal frĂ„n Sverige leder till ett livsavgörande beslut dĂ€r hon tvingas förhĂ„lla sig till sitt arv.

Den amerikanske soldaten William deserterar frÄn Vietnamkriget och USA och hamnar i Sovjetunionen dÀr han rekryteras av KGB. Han trÀnas inför ett uppdrag han inte vet nÄgot om. För att överleva mÄste han ge upp sin identitet och bli nÄgon annan. Vem upptÀcker han dag för dag.

Tre berÀttelser flÀtas samman i denna sinnrikt konstruerade roman dÀr identitet, rollspel, rasism och en borttappad kÀrlekshistoria löper som en röd trÄd. Med svÀrta och humor skildras hur vÀrldshÀndelser formar och fÄngar enskilda mÀnniskors liv, liksom hur skilda livsöden hÀnger samman pÄ oanade sÀtt.

Lisa Christensen Àr född och bor i Stockholm, men har bl.a. bott i London och pÄ Seychellerna. Hon har en fil. kand. i litteraturvetenskap och arbetar med marknadsföring. Spela roll Àr hennes debutroman.



4.1

78 recensioner

Nina

2023-05-11

Recension pÄ KARENINA.SE

Lena

2022-06-13

En sĂ„dan underbar bok och sprĂ„ket sĂ„ vackertđŸ™â€ïž

Kajsa

2021-06-06

Intressant och fint sammanvÀvd. Lite lÄngrandig vissa stunder.