(87)

Spel

ljudbok och e-bok


Sol lĂ€mnar Sverige och svĂ€r pĂ„ att aldrig komma tillbaka. Men nĂ€r hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som sjĂ€lvmord Ă„tervĂ€nder hon motvilligt. Med ett fingerat CV fĂ„r hon anstĂ€llning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren trĂ€ffar hon Erik, studenten som Ă€r lite bĂ€ttre Ă€n alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett pĂ„ sin brors döda kropp.

Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav vÀxte upp pÄ gÄslever i deras pappas nya hus pÄ Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svÄrt att behÄlla sina jobb, har hennes bror i stÀllet haft problem med vilket han ska vÀlja efter sin examen frÄn Handelshögskolan.

Vad var det egentligen som hÀnde Gustav? Jakten pÄ svar tar Sol djupare in i hans vÀrld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram. Snart visar det sig att Ànnu en elev fallit offer för vad tidningarna beskriver som högskolans tuffa karriÀrshets.

Lek blir till allvar, och Sol dras in i ett spel dÀr bara slumpen avgör vem som Àr vinnare och vem som Àr förlorare.

Spel Àr ett samarbete mellan Modernista och Louise BÀckelin Förlag.

ANNA ROOS [f. 1981] Àr civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon Àr numera egenföretagare och bor i Trosa. Tidigare har hon arbetat pÄ kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. Spel Àr hennes första bok, en debut som för tankarna till sÄvÀl Anders de la Motte som Donna Tartt.

»Vass klasskildring och spÀnnande intrig. Rolig, bitsk debut.« | Lotta Olsson, DN, tipsar om sommarlÀsning

»En bok man strÀcklÀser.« | Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet

»Det Àr intensivt och rappt med ett insiktsfullt psykologiskt djup, inte minst om klasskillnader. Jag gillar det!« Betyg 4 av 5 | Just nu, Just hÀr

»Anna Roos har en sÀker blick för de udda och identitessökande existenser som spelar roller i intrigbygget.« | Lilian Fredriksson, BTJ



3.6

87 recensioner

tim

2024-01-15

Woow Àlskar boken