(382)

Kejsaren av Nihon-Ja

ljudbok och e-bok


Horace har svÄrt att hÄlla sig utanför en uppseglande konflikt under sitt uppdrag i kejsardömet Nihon-Ja och snart dras Àven spejaren Will in i stridigheterna.

HORACE ÄR FÖRSVUNNEN. Det har gĂ„tt mĂ„nader sedan han sĂ€ndes till kejsarens hov i Nihon-Ja och han har varken Ă„tervĂ€nt eller sĂ€nt bud. SĂ„ Will, Evanlyn och Alyss beger sig ivĂ€g för att ta reda pĂ„ vad som har hĂ€nt.

Det visar sig att Horace har gjort det förbjudna - han har blivit indragen i en politisk maktkamp i det avlÀgsna riket. Senshikrigarna har gjort uppror och Horace har valt att stödja den avsatte kejsaren. Will och Horace mÄste nu hitta personer som vÄgar slÄss mot de trÀnade Senshikrigarna. Samtidigt mÄste rivalerna Alyss och Evanlyn tillsammans söka hjÀlp hos ett mystiskt bergsfolk.

John Flanagan vÀxte upp i Sydney, Australien och drömde alltid om att bli författare. IstÀllet för böcker skrev han under mÄnga Är reklamtexter och utvecklade Àven en populÀr teveserie i sitt hemland. Serien om Will, spejarens lÀrling, var frÄn början en samling korta historier som Flanagan skrev till sin son, som var mycket mindre Àn alla sina kompisar. Han ville visa att det fanns sÄnt som var roligt att lÀsa och att man inte behövde vara stor och stark för att vara hjÀltemodig. (Numera Àr sonen stor och stark, men Àlskar fortfarande att lÀsa Spejarens lÀrling.) John Flanagan bor i en förort till Sydney med sin fru och skriver fortfarande pÄ nya delar till serien. Han har en son, tvÄ döttrar och fyra barnbarn.


UpplÀsare: Tomas Norström
LĂ€ngd:

4.5

382 recensioner

Anonym

2024-04-11

Som dem andra

Elias

2024-03-14

so Good Höök great work John flanagan

Olle

2022-03-25

Fantastisk bok med bra handling och en upplÀsare med fin inlevning och trevlig röst