(55)

Spanska brev

ljudbok och e-bok


"Det var ingen mordplats – det var en slaktplats. Kommissarie de Foy hade aldrig sett ett lika brutalt mord, dubbelmord till på köpet."

Carina Örn håller på att återhämta sig från sina traumatiska erfarenheter som gisslan, när hon får höra ordet: en spansk ledamot och en kvinnlig tjänsteman i PPE-gruppen har hittats brutalt mördade i ledamotens lägenhet. Mannen har blivit garrotterad – en brutal spansk avrättningsmetod.

Handlar det om ett svartsjukedrama? Eller ligger politiska motiv bakom dådet?

Maktens korridorer är en spännande kriminaltrilogi som skildrar politiska intriger, maktkamper och mordutredningar. Serien tar avstamp i EU-parlamentet i Bryssel där Jonas Sjöstedt själv har arbetat.

Jonas Sjöstedt (f. 1964) är en svensk politiker, skribent och författare. Han var ledamot i Europaparlamentet mellan 1995–2006 och blev 2012 partiledare för Vänsterpartiet. Sjöstedt debuterade som skönlitterär författare 2009 med boken Sammanflöden.



3.5

55 recensioner

Anders

2023-12-13

Nja! kanske hade jag för stora förhoppningar efter första två böckerna.

Elisabeth

2021-01-19

Intressant story om spanska inbördeskriget och en story på många plan. En sympatisk spansk polis som får mig att le. Uppläsningen är förfärlig.