(46)

Sova med fiskarna

ljudbok och e-bok


En pÀlsklÀdd man hittas död i en stor trÀdgÄrdsdamm i ett av Göteborgs mest vÀlbestÀllda villakvarter. Mannen bÀr spÄr av misshandel, och en nÀrmare undersökning fÄr rÀttslÀkaren att associera till en tortyrmetod som anvÀndes under Balkankrigen. PÄ mannens kropp hittas ett visitkort till en kriminalreporter pÄ en av Sveriges största tidningar.

Spanarna Claes Tillén och Peter van Rijssen vid lÀnskriminalen i VÀstra Götaland leder mordutredningen, men spÄren drar Ät olika hÄll och de inser snart att fallet Àr mycket mer invecklat och lÄngt farligare Àn de först trott. Har Hells Angels med fallet att göra? Varför Àr Volvos sÀkerhetsavdelning inkopplade? Och vad vet egentligen grannarna i villaomrÄdet?

Jan Sprangers har ett lÄngt förflutet som journalist och researcher pÄ Sveriges Television och som kriminalreporter pÄ kvÀllstidningen GT. Att han lÀrt kÀnna den vÀrld som befolkas av poliser, Äklagare, advokater, misstÀnkta och dömda blir tydligt i hans deckare som hyllas för sin detaljkÀnnedom och autenticitet.

“Sova med fiskarna” Ă€r den andra, fristĂ„ende delen i hans spĂ€nnande deckarserie om radarparet TillĂ©n och van Rijssen.


UpplÀsare: Mattias Knave
LĂ€ngd: