(1228)

Sov du lilla videung

ljudbok och e-bok


En natt snubblar den hemlösa Muriel över en gråtande flicka mitt i Stockholms city. Hon heter Folami och har flytt hit på egen hand, som så många andra barn. Muriel tar med henne till sitt tillfälliga hem. Men efter en otäck incident vågar de inte stanna, utan söker hjälp av Tom Stilton, som tidigare varit både polis och uteliggare.

En pojke hittas nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Kommissarie Mette Olsäters team med den unga kriminalaren Olivia Rönning tar sig snabbt dit för att utreda mordet. I närheten av fyndplatsen hittar man en kniv med en inskription som tyder på att pojken kan ha fallit offer för en rumänsk kriminell organisation.

Stilton erbjuder sig att hjälpa till med utredningen och skickas tillsammans med Olivia till Bukarest för att ta reda på mer om vem pojken och hans mördare kan vara. När de börjar höra sig för och samla ihop trådarna kommer de en chockerande och dödlig verksamhet på spåren och snart svävar de själva i livsfara.

Sov du lilla videung är den fjärde boken i den hyllade serien om Tom Stilton och Olivia Rönning.



4.3

1228 recensioner

Evelyne

2024-03-01

Gripande berättelse om utsatta människor

Hans

2024-02-12

Säkert en hyfsad bok och gillade de tidigare (uppläst av Bolme) men uppläsaren av den här fixar jag inte. 2 timmar blev det. Visste iofs det innan men tänkte ge henne en chans, men nej.

Anders

2022-08-02

Efter Sauk vart det katastrof med kvinnlig uppläsare. Tänkte lägga ned efter 10 minuter. Men hängde kvar. Tur va det! Riktigt bra när man lyssnat in en annan röst.