(110)

Somna tryggt

ljudbok


Somna tryggt

Att ha svÄrt att sova och vara rÀdd för mörker Àr inget ovanligt, mÄnga barn och Àven vuxna kan ibland kÀnna obehag. En sÀrskild variant som nÀstan bara förekommer hos barn Àr sÄ kallad nattskrÀck. FörÀldrar som varit med om nattskrÀck hos sina barn kan intyga att det Àr en vÀldigt obehaglig upplevelse, sÀrskilt om man inte kÀnner till vad det Àr som hÀnder.

NattskrÀck ska inte förvÀxlas med vanliga mardrömmar, som oftast förekommer senare pÄ natten eller framÄt morgonen. Ofta försvinner problemen helt hos drabbade barn nÀr de nÄr puberteten och brukar inte behandlas över huvud taget. Denna ljudfil kan vara ett komplement och kan med fördel anvÀndas vid insomning gÀrna tillsammans med nÄgon av vÄra avslappningsmeditationer för att skapa ett lugnt och behagligt insomnade för liten och stor. LÄngvariga sömnsvÄrigheter ska alltid utredas av lÀkare.

Camilla Gyllensvan har arbetat med sömnproblematik och beteendeförÀndring sedan 2005, hon har grundlÀggande psykoterapiutbildning steg 1 i KBT samt Àr Internationellt certifierad Mental Coach och NLP Trainer och arbetar med att utbilda privatpersoner och organisationer i Kommunikation och Ledarskap samt hÄller Internationella NLPutbildningar. Under de senaste tio Ären har hon möt tusentals mÀnniskor och anvÀnt mental trÀning, meditation och hypnos som komplement till samtal med goda resultat. För mer info besök www.camillagyllensvan.com