Sommaren då katten flyttade

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Sommaren då katten flyttade

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Sommaren då katten flyttade

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Sommaren då katten flyttade

4,2 80 betyg
7 h 29 min
Fortsättningen på Eli Åhman Owetz succé Brevvännerna!

Två år har gått sedan morgonen då Malin lämnade honom. Anders som i vanliga fall älskar sitt jobb i skogen jobbar och jobbar utan att känna någon arbetsglädje. Saknaden är blytung och han förmår inte gå vidare i livet. Malin var Anders stora kärlek. Han hade slarvat bort henne. Tur att Katten funnits, både som tröst och sällskap. Men sedan ett par dagar är Katten försvunnen. Har han också tröttnat och lämnat Anders?

Två år har gått sedan den där kvällen när han sa att han ville skiljas. Att han hade träffat en annan som skrattade och ville ha honom. Kristian hade varit Nillas stora kärlek. Hon hade slarvat bort honom. Men när hon vaknar den här morgonen är klumpen av saknad i magen äntligen borta. Flytten till det lilla nedgångna men charmiga stenhuset med en trädgård i stort behov av omvårdnad har kanske gjort sitt till slut. Och när hon går ut på trappan med morgonkoppen kaffe har hon fått besök. Det sitter en katt på nedersta trappsteget och tittar upp på henne.

Sommaren då katten flyttade är fortsättningen på Eli Åhman Owetz älskade roman Brevvännerna. Det är en ärlig och varm berättelse om saknad och om att våga släppa taget och börja om på nytt. Det är den nionde boken i romanbygget Söderbergasviten, där Brevvännerna kom tvåa i Årets bok 2020.

Sommaren då katten flyttade är tillgänglig som ljudbok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2022-05-04

  Språk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Printz Publishing

  ISBN Ljudbok: 9789177714927

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna

4,2

80 betyg
 • Lilian

  2022-05-12

  Vilken underbar bok,hoppas på fortsättning. Med bästa Gunilla Leining.

 • anna

  2022-05-08

  En välskriven och trovärdig roman, där det vanliga feelgood-temat får djup genom sin verklighetsförankring. Karaktärerna har passerat 50-årsstrecket, de är både mogna och rädda, och det är väl precis så vi är, vi som är där. En kul detalj är att huvudpersonen Nilla, som hamnat i en ohållbar livssituation, själv benämner det val hon gör som en ”feelgood-lösning”. En blinkning med självdistans från författaren, till alla oss läsare av feelgood 😊 Eftersom jag läst de tidigare böckerna om Söderberga, är det roligt när kända karaktärer alldeles naturligt dyker upp som bipersoner i berättelsen. Däremot tycker jag att slutscenen är alltför krystad. Det känns som den är skriven enkom för att knyta boken närmare de tidigare. Det avgörande samtalet som sker där hade kunnat skrivas in i berättelsen på ett mycket bättre sätt. Däremot uppskattar jag verkligen att författaren har gjort den research som krävs för att i några meningar beskriva morgonbestyren med en kalvbesättning eller förlägga ett kapitel till en arbetsdag med skogsröjning. Det kan ju tyckas som en självklarhet, att man tar reda på fakta innan man skapar fiktionen kring en företeelse, men så är det tyvärr inte alltid. Romanen är skriven som två jag-berättelser, där Nilla är rösten i vartannat kapitel och Anders i vartannat. I ljudboksformatet blir det lite svårt att hänga med ibland. Det hade varit väldigt bra med en manlig uppläsare för Anders avsnitt. Men i övrigt läser Gunilla Leijning precis så bra som hon alltid gör.

 • Birgitta

  2022-05-06

  Långdraget slut och lite entonigt.

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

visa
amex
master