(30)

Solhjärtats hemlighet

ljudbok och e-bok


Kim är en pojke som är rädd för nästan allt, spindlar, ormar, vatten, eld, höga höjder och mycket annat. Under semestern i Italien besöker Kim och hans pappa det lutande tornet i Pisa, den plats där hans mamma försvann för sex år sedan. När Kim blir arg på sin pappa och sticker iväg för att få vara ifred träffar han en främmande flicka. Hon heter Nela och hon vet hans namn. Nela tar honom med sig till en annan värld där Kim plötsligt är hjälte och den enda som kan besegra den onda drottningen, Ajcüll. Kim blir tvungen att utmana sina rädslor och ge sig ut på detta farliga uppdrag för att befria landet Elorien. Men han upptäcker också en hemlighet som han aldrig hade kunnat drömma om.

Pär Sahlin är utbildad lärare och har arbetat mer än femton år på mellan- och högstadiet. Han debuterade som skönlitterär författare år 2014 med boken Solhjärtats hemlighet och är nu författare på heltid. Förutom skönlitteratur skriver han även läromedel i svenska. Vid sidan av skrivandet åker han runt och gör författarbesök på skolor och bibliotek.

Kim är den utvalde, den som bär märket. Efter att ha träffat flickan Nela och färdats till en annan värld är han plötsligt en hjälte. Han är den enda som kan rädda landet Elorien från de faror som hotar. Men hur ska en vanlig kille som han kunna slåss mot ondsinta svartmunkar och lömska förrädare i ett land han inte ens visste fanns? I serien Solhjärtats hemlighet får vi följa Kims spännande och farofyllda äventyr där han tvingas utmana sina rädslor och bli den hjälte som landet Elorien behöver.


Uppläsare: Oscar Askelöf
Längd: