(18)

Solens triumf

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1884 och i den stekheta sudanesiska solen stĂ„r ett blodigt uppror för dörren. Den egyptiska regeringen, som under decennier styrt omrĂ„det med jĂ€rnhand, har mĂ„nga fiender. LĂ€ngst fram i ledet stĂ„r Mahdi, den religiöse och karismatiske ledaren av en hĂ€r utav arabiska krigsherrar, vars sikte Ă€r instĂ€llt pĂ„ Khartoum. Snart kommer den strategiskt viktiga staden att vara under belĂ€gring. Vad som hĂ€nder dĂ€refter Ă€r det ingen som vet.

Med Khartoum under Mahdis vÄld hÄlls plötsligt tusentals oskyldiga invÄnare gisslan. Bland dem Äterfinns general Charles Gordon, soldaten Penrod Ballantyne och handlaren Ryder Courtney. En eventuell rÀddningsaktion frÄn det brittiska imperiet visar sig snart utebli. För att överleva i fiendens högnÀste mÄste den lilla gruppen istÀllet ta saken i egna hÀnder. FrÄgan Àr bara hur lÀnge de egentligen kan hÄlla ut...

Wilbur Smiths krönikor om slÀkterna Courtney och Ballantyne sammanstrÄlar hÀr i en spÀnnande Àventyrsroman i stridens och solens hetta.

I den episka berÀttelsen om slÀkten Courtney fÄr vi följa Àventyrslystna mÀn och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika strÀcker sig frÄn 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i slÀkten Courtney fÄr uppleva bÄde Àventyr och krig pÄ sin jakt efter Àra, makt och kÀrlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som NÀr lejonet Àter och slÀktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehÄller bÄde Àventyr och romantik.



4.0

18 recensioner