(93)

Solens dotter

ljudbok och e-bok


Damiana tror att hon Àr precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafåmia. Men hon bÀr pÄ hemligheter. FörmÄgor som skulle fÄ henne brÀnd pÄ bÄl om nÄgon visste.

Sandreon Ă€r Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han mĂ„ste döda henne för att rĂ€dda sitt rike och Ă„terupprĂ€tta balansen.

Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som nÄgon av dem förvÀntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lÀr kÀnna varandra, desto svÄrare blir det att förneka de kÀnslor som börjar spira.

Men profetian Àr tydlig. En av dem mÄste dö.

Solens dotter Àr Anna Granbergs debutroman och Àr en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret.

”En gnistrande debut, helt omöjlig att lĂ€gga ifrĂ„n sig.”

– Alice Ekström, författare


UpplÀsare: Helena Zetterman
LĂ€ngd:

3.9

93 recensioner

Freja

2023-07-30

Boken var vÀlskriven och hade spÀnning, men lovestoryn mellan Damiana och Sandreon utvecklades vÀldigt lÄngsamt, och blommade ut först i slutet.

Emma

2022-06-07

Första fantasyn jag lÀst pÄ lÀnge. SpÀnnande, underhÄllande och trevlig!

Martina

2022-05-20

En söt fantasy/romance för alla som Àlskar enemies-to-lovers sagor, dÀr den vilsne pojken som fastnat i mörkret fÄr hjÀlp av sagans vackra hjÀltinna att hitta ljuset samtidigt som de kÀmpar mot den skoningslösa Amaldra som vill lÀgga kungariket (och vÀrlden för vi förmoda) under sina fötter. GudavÀrlden var det som fick mig att fastna. Anna har verkligen tÀnkt pÄ alla detaljer, stora som smÄ, för att bygga upp en fantasyvÀrld som inte bara funkar i handlingen men som ocksÄ kÀnns trovÀrdig och lockar till mer lÀsning. Ska bli spÀnnande att se vad som hÀnder i uppföljaren. Ger 4 av 5 för att jag hade velat se nÄgot som fick mig att ifrÄgasÀtta allt jag trodde om gudavÀrlden. Som fÄr den att kÀnnas mindre svartvit. Fick inte det i den hÀr boken. Hoppas att fÄ det i uppföljaren. Men! Fortfarande en mycket lÀsvÀrd och trevlig bok som förtjÀnar sin plats i bokhyllan.