(4)

Sofias val

e-bok


Året Ă€r 1790 och greve Fabian Falkenhöök har allt utom en hustru. Hans farmors stĂ€ndiga krav pĂ„ att han ska stadga sig tĂ€r pĂ„ honom, samtidigt Ă€r hon aldrig nöjd med nĂ„gon av de kvinnor han presenterar för henne. SĂ„ nĂ€r Fabian vinner en gĂ„rd i en spelomgĂ„ng öppnar sig ocksĂ„ möjligheten att fĂ„ en hustru pĂ„ köpet. Men vĂ„gar han satsa pĂ„ kvinnan som erbjuds?

Fröken Sofia Enestierna drömmer om tvÄ saker, den förestÄende nyÄrsbalen samt giftermÄl med barndomsvÀnnen och kÀrleken, Oscar Adlersparre. Vad hon inte vet om Àr de mörka hot som hÀnger över familjen pÄ grund av faderns alkohol- och spelproblem, som hotar att göra dem hemlösa.

PÄ den hett efterlÀngtade nyÄrsbalen rasar vÀrlden samman för Sofia dÄ hon utan förvarning finner sig vara förlovad med en man hon knappt trÀffat och Àn mindre kÀnner. Hur ska hon ta sig ur situationen hon befinner sig i?

Sofias val Àr en historisk kÀrleksroman som berÀttar om hur det var att vara kvinna pÄ 1700-talet och lÄngt ifrÄn alltid ha möjligheten att yttra sig om sitt eget liv.

Sofias val Àr Helena Perssons debutroman.



4.5

4 recensioner

irene

2024-01-21

Underbar Àlskar att fÄ till mig historia pÄ detta sÀtt. Det som fanns bakom alla Ärtal och annat som fanns i lÀroboken i historia