(17)

Snickarglädje i trädgården

e-bok


»En ambitiös, personlig och inspirerande bok som väcker lusten och modet att börja snickra, speciellt för nybörjaren.« Bibliotekstjänst

Du är kanske en av de lyckliga som har en trädgård, en odlingslott eller en balkong? Kanske längtar du efter att odla och själv skapa en vacker plats att vara på. Eller så vill du bara inte gå med i konsumtionshysterin som råder och köpa allting färdigt.

Men hur kommer man i gång med sina snickeriprojekt till trädgården? Vilka verktyg bör man ha och vilka material och ytbehandlingar passar bäst till vad? Och framförallt vilka är byggprojekten som kan lyfta din trädgård och odling till nya höjder?

Snickarglädje i trädgården presenterar kreativa byggprojekt för trädgård och balkong för dig som kanske inte har byggt så mycket sedan träslöjden i skolan. Här finns ritningar på hur du bygger allt från grindar, smarta odlingstillbehör, ljugarbänk och en enorm uggleholk! Att lära dig om materialen du använder och att hantera maskiner gör dig stark. Det är ingen annan som bestämmer hur du ska bygga dina projekt. Det viktiga är att du vet varför du gör dina val och att du vågar prova!

LINNÉA DICKSON är ansvarig trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Malmö. Hela hennes liv kretsar kring trädgård, odling och hantverk och hon håller ofta i kurser och föreläsningar. Linnéa bor på en gård i norra Skåne med sin man och sina djur. Här är hon något av en Oppfinnar- Jocke som gärna hittar på kreativa och finurliga lösningar för trädgården. Tillsammans med Ola Selmen driver hon även podcasten Odla med Ola och Linnéa.



3.6

17 recensioner

isabellegrenheden

2022-07-29

Gick inte att läsa för meningarna flyter in i varandra, det är inga mellanrum i texten.. Vet inte vårt felet blivit men tyvärr kunde jag inte ta del av denna boken