(6)

Snacka om oskulden!

ljudbok


En faktabok om nĂ„got som inte finns. LĂ„ter det konstigt? I den hĂ€r boken berĂ€ttar Inti Chavez Perez sanningen om oskulden och mödomshinnan – en gĂ„ng för alla. En viktig bok som alla bör lĂ€sa! Det hĂ€r Ă€r en bok om oskulden, och om oskuldsnormer. Och oskuldsnormer finns. De Ă€r starka och styr mĂ„nga unga mĂ€nniskors liv, pĂ„ olika sĂ€tt. Men saken med oskuldsnormer Ă€r att de Ă€r just normer. De Ă€r alltsĂ„ bara tankar och regler om oskuld. Och tankar och regler kan vi Ă€ndra pĂ„ – med kunskap. Alla oskuldsnormer grundar sig nĂ€mligen pĂ„ saker som inte finns: mödomshinnan och oskulden. För det gĂ„r inte att se pĂ„ en person om hen har haft sex eller inte.

Inti Chavez Perez Àr sexualupplysare, författare och förelÀsare. Han reser runt i skolor och pratar med ungdomar och skolpersonal om sex och samlevnad, jÀmstÀlldhet och normkritik. Det hÀr Àr hans första bok pÄ Vilja förlag.

Vilja veta Ă€r en helt ny serie lĂ€ttlĂ€sta faktaböcker. De tar upp aktuella Ă€mnen och hĂ€r finns utrymme för lĂ€ngre och mer djupgĂ„ende resonemang. Det gör böckerna lĂ€mpliga att anvĂ€nda i undervisningen, som bredvidlĂ€sning i skolan – och att sĂ€tta i hĂ€nderna pĂ„ den elev som gĂ€rna lĂ€ser fakta. Böckerna passar Ă€ven för vuxna som vill ha en lĂ€ttlĂ€st och lĂ€ttillgĂ€nglig fackbok.

Viljas böcker Àr uppskattade av personer som Àr ovana vid att lÀsa eller kanske har nÄgon form av lÀssvÄrigheter. SprÄket Àr enkelt men innehÄllet Àr anpassat för vuxna lÀsare



3.5

6 recensioner

Elin

2022-01-27

Informativ inget jag fastna i