(41)

Smartast bland mesar

ljudbok och e-bok


Hur smart Àr egentligen en talgoxe?

Talgoxen Àr en av Sveriges mest vÀlkÀnda och omtyckta smÄfÄglar. Den Àr den vanligaste gÀsten pÄ vÄra fÄgelmatningar och historierna Àr mÄnga om hur de snabbt lÀr sig att Àta ur handen eller knacka pÄ köksfönstret nÀr de vill ha pÄfyllning.

Talgoxen Àr ocksÄ en av vÀrldens mest utforskade fÄgelarter. Visste du att den kan rÀkna till fem, att den kan ha vÀldigt olika personlighet och att den har nÀstan lika bra sjÀlvbehÀrskning som en mÀnniska eller en schimpans? Smartast bland mesar Àr en bok om hur en liten fÄgel överlever i en vÀrld fylld av faror tack vare sin lÀraktighet och uppfinningsrikedom.

En gÄng om Äret gör talgoxarna mig pÄ extra gott humör. Det Àr nÀr jag kliver ut genom ytterdörren en solig morgon tidigt i januari och hör vÄrens första förebud, en sjungande talgoxe. Den hÀr typen av tidiga vÄrförebud Àr speciellt viktiga för oss som bor lÄngt norrut. Snart Àr mörkrets och kylans tid förbi, nu vÀntar ljusare tider. En sÄdan mental vitamininjektion Àr vÀl precis vad man behöver nÀr man stressar ivÀg till jobbet.


UpplÀsare: Jonas Kruse
LĂ€ngd:

3.9

41 recensioner

Lasse

2023-05-22

UnderhÄllande sprÄk, författaren kompis med min granne. LÀrorik.

Niklas

2023-04-09

UtmÀrkt, intressant, vetenskaplig!!!