(148)

Sluten

ljudbok och e-bok


Robin Söderlings strÀvan efter att bli vÀrldens bÀsta tennisspelare höll pÄ att kosta honom livet. PÄ toppen av sin karriÀr drabbades han av ett sammanbrott och avslutade sin karriÀr. Sluten berÀttar om resan till toppen och vÀgen utför.

Robin Söderling spĂ„ddes bli vĂ€rldens bĂ€sta tennisspelare. 2010 var han rankad fyra i vĂ€rlden och med sin brutala spelstil sĂ„g han ut att bli den första som kunde komma Ă„t de bĂ€sta spelarna genom alla tider – Rafael Nadal och Roger Federer. Robin slog dem bĂ„da tvĂ„. Hans mest framgĂ„ngsrika period kröntes med en förkrossande seger inför hemmapubliken i BĂ„stad 2011. Det blev hans sista match. NĂ€r han stod pĂ„ toppen föll han.

Författarna Johar Bendjelloul och Henrik Johnsson lÀgger ett pussel. Bit för bit Äterskapar de ett liv och en karriÀr pÄ den allra högsta nivÄn; om uppvÀxten i Tibro, livet pÄ touren och sammanbrottet. Dels utifrÄn Robins minnesbilder men ocksÄ genom att vidga berÀttelsen och lÄta de nÀrstÄende berÀtta om vad som hÀnde dÄ alla stod handfallna inför kollapsen.

Robin Söderlings Sommar i P1som sÀndes 2020 berörde och engagerade lÄngt utanför idrotten. MÄnga identifierade sig med kÀnslan av att göra en enorm uppoffring, för att sedan inse att det kanske inte var vÀrt priset. Det bidrog ocksÄ till att diskussion tog fart i Sverige, som ocksÄ pÄgÄr runtom i hela sportvÀrlden, kring elitidrottare och psykisk hÀlsa.



4.2

148 recensioner

Ann-Louise

2024-03-26

Viktigt Àmne ochjag tror den Àr intressant Àven om du inte Àr sportintresserad.

Oscar

2024-03-08

Tyckte den var bra, mycket till hjÀlp för en tennisspelare som ska bli provs

Marika

2024-01-24

VÀldigt utelÀmnande bok, modigt av Robin att dela med sig av sina mörkaste stunder. Det som gjorde boken extra stark var att man fick ta del av Robins innersta krets, som ocksÄ fick ge sin bild av Robin.