(5)

Sluta med kaffe

ljudbok


För mycket kaffe? Koffeinberoende? Sluta med kaffe!

Ljudboken har producerats i samrÄd med leg. lÀkare, som dessutom Àr psykiater och leg. psykoterapeut.

Vad Àr det du inte kan vara utan pÄ morgonen? Blir du helt konstig om kaffet skulle vara slut? Har du ofta vÀgarna förbi kaffeautomaten pÄ jobbet? Drabbas du ibland av ett enormt kaffesug? Kan du fÄ huvudvÀrk, bli lÀtt irriterad, bli nedstÀmd eller fÄ svÄrt att koncentrera dig, om du inte fÄr en kopp kaffe? Har du försökt, men inte kunnat sluta med kaffe? Om du svarar ja pÄ flera av dessa frÄgor sÄ kan du ha blivit koffeinberoende.

Kaffe innehÄller koffein. Och oavsett om kaffeproducenterna vill medge det eller inte sÄ Àr det en drog, en psykoaktivt centralstimulerande drog. Men Àven om vi pratar om koffeinberoende sÄ Àr kaffe inte beroendeframkallande i klassisk mening. Det krÀvs en konsumtion pÄ 80 - 100 koppar om dagen för att det ska bli allvarliga följder av kaffekonsumtionen.

Kaffe stimulerar stresshormonerna adrenalin och kortisol

Det finns forskning som visar att avstÄende frÄn kaffe under en vecka sÀnker blodtrycket, man fÄr en sjunkande adrenalinnivÄ och dessutom kÀnner man sig mindre stressad. Att kaffe stimulerar utsöndringen av stresshormonerna adrenalin och kortisol kan pÄ lÀngre sikt leda till ett sÀmre immunförsvar.

Kaffe kan störa sömnen

Kaffe har en uppiggande effekt. Detta medför att insomning, sömndjup och lÀngden pÄ sömnen kan komma att pÄverkas.

Kaffe kan orsaka Ängest, irritation, hjÀrtklappning och Àven panikattacker hos kÀnsliga personer

Den som har anlag för oro och Ängest har ofta för mycket stress i sina liv. Koffein verkar pÄ samma sÀtt som stress; hjÀrtverksamheten ökar, blodtrycket stiger och stresshormonerna stimuleras. Kaffe kan enligt viss forskning minska hjÀrnans nivÄer av GABA (gamma-amino-smörsyra), som Àr en signalsubstans och aminosyra. GABA fungerar lugnande för hjÀrnan och alltför lÄga nivÄer kan leda till Ängest och panikattacker.

TĂ€nk dig hur det skulle vara att:

- kunna fÄ kraft att lösgöra dig frÄn suget och begÀret efter kaffe!

- sluta tÀnka pÄ kaffe!

- utveckla kÀnslor som ger dig frihet och kontroll!

- fÄ mer styrka för att kunna sluta dricka kaffe och förbli fri frÄn ditt koffeinberoende!

- vara en stolt icke-koffeinist och kÀnna mindre stress i din tillvaro!

SjÀlvhypnos Àr inte en mirakelkur för att fÄ nÄgon att sluta dricka kaffe. Alla Àr olika och svarar olika. Men, hypnoterapi kan Ästadkomma förÀndringar djupt ner i ditt undermedvetna (omedvetna jag) - platsen dÀr dÄliga vanor formas. Det beror pÄ att suget att dricka kaffe finns ofta rotat pÄ ett djupt plan - mycket djupare Àn vad vÄrt medvetna jag Àr medveten om.

HÀlsoprodukter och sportprodukter pÄ nÀtet. GÄ till HÀlsobutiken.net

Hypnoterapi Àr en utmÀrkt metod för att sluta dricka kaffe. Hypnoterapin angriper ditt undermedvetna. Oavsett hur mÄnga gÄnger du försökt att sluta med kaffet, sÄ kan du göra det nu, och den hÀr gÄngen kommer du att lyckas.

Denna inspelning aktiverar den obegrÀnsade kraften i ditt undermedvetna. De Theta-vÄgor (ljudvÄgor med en viss frekvens) som lagts in triggar din hjÀrna till att bli hyper-mottaglig för anpassad hypnotisk pÄverkan. Din önskan om att sluta med kaffe pressas in i ditt undermedvetna.

Med hjÀlp av hypermodern teknik och finjusterade ljudvÄgor förs din hjÀrna in i ett mottagligt medvetandetillstÄnd för att du pÄ bÀsta sÀtt ska kunna tillgodogöra dig den beteendeförÀndring som du önskar.