(310)

Skymningstid

ljudbok


Det europeiska sÀkerhetslÀget har försÀmrats under mÄnga Är. Ryska och kinesiska pÄverkansoperationer har intensifierats allt mer. Spionage, infiltration och nÀtattacker förekommer sÄ gott som dagligen, medan forna allierade spelas ut mot varandra.

Sverige Àr inget undantag. Subversiv verksamhet har spÀtt pÄ de inre motsÀttningarna och den redan tydliga polariseringen har blommat ut i öppna konflikter. Landet riskerar att slitas isÀr. För den svenska militÀren stÄr det klart att landet inom kort kommer att kastas ut i krig med Ryssland, men kommer man att klara den kraftmÀtning som vÀntar?

Major Sven Ljungman gör sitt allra bÀsta för att stÀrka HemvÀrnets förmÄga, omedveten om att det inte bara Àr det kommande kriget som hotar honom och hans familj. Under tiden som konflikten obevekligen kryper allt nÀrmare Àr Thomas och Kim pÄ vÀg tillbaka hem efter hÀndelserna pÄ den svenska ambassaden i Peking. VÀl hemma kastas de genast in i elden pÄ nytt nÀr de skickas till Gotland.

"Skymningstid" Àr del tvÄ i den nya spÀnnande "Skymningsserien". En fascinerande alternativ historieskildring som tecknar en realistisk bild av hur ett anfall mot Sverige skulle kunna utspelas, och överlevas. MÄstelyssning för alla som Àr intresserade av krig och spÀnning.



4.1

310 recensioner

Igor

2023-07-06

Intressant dock lite smÄironisk att allt som inte tillhör allmÀn uppfattning skulle ha möjliggjorts av de mörka krafterna i öst. Men, ÀndÄ intressant bok.

Anonym

2023-06-14

DÄlig kunskap om svensk historia gör tyvÀrr att författaren blir enkelspÄrig och naivistisk.

Lasse

2023-05-03

Riktigt bra serie! SpĂ€nnande 👍