(1122)

Skumtomten

ljudbok och e-bok


Om en kvinna som lackar ur nÀr det lackar mot jul!

I ett grÄdaskigt, men trots allt juligt Göteborg bor de tre vÀninnorna Jessika, Jenny och Sofia. Men vÀnskapen stÀlls pÄ hÄrda prov, speciellt nÀr Jessika inser att hennes tvÄ bundsförvanter kÀnt till hennes man Roberts otrohetsaffÀr med den yngre Melanie. Faktum Àr att Jessika tycks vara den som fick reda pÄ det sist av alla.

Förutom barnen Àr det nya jobbet, bakom disken i en guldsmedsaffÀr, en av de fÄ ljusglimtarna i Jessikas liv, och butiksÀgaren Claes gör allt för att hon ska kÀnna sig uppskattad. Men hennes nyinslagna vÀg - som kantas av en hopplös exman, en sjÀlvupptagen Melanie, en bitvis enerverande mamma, för att inte glömma diverse skumtomar och Àven en skum tomte - kan kanske ÀndÄ leda till en positiv nystart.

Skumtomten Àr en Sophie Kinsella-doftande feelgood-berÀttelse dÀr författaren Mia Ahl kokat ihop en vÀlsmakande julkaramell av förtvivlan, ÄtrÄ, hopp och kÀrlek - och inte minst förlösande humor.


UpplÀsare: Janna Eriksson
LĂ€ngd:

3.8

1122 recensioner

Helena

2024-03-25

LĂ€ttlyssnad bagatell om livet

Lex

2024-03-09

Helt okej bok, slutet var det som var roligt synd att inte hela boken var lite mer som slutet.

Evelina

2024-01-12

OK lÀttsam handling, hade gÀrna sett mer djup i karaktÀrerna och ibland kom det konstiga inhopp med andra karaktÀrers perspektiv. Jag stÀngde nÀstan av i början pga upplÀsarens metod (eller om boken Àr skriven i konstiga paranteser?) och karaktÀrtolkningar.