(247)

Skuld

ljudbok och e-bok


År 1291 Ă€r det kristna korsfararriket dömt till undergĂ„ng. Kuststaden Akko Ă€r det sista starka kristna fĂ€stet. Stadens invĂ„nare bĂ€var inför hotet om en attack frĂ„n sultanen i Kairo – ett anfall som bara kan sluta pĂ„ ett sĂ€tt. I det ögonblicket anlĂ€nder Orm Junger med ett av tempelherreordens skepp.

Orm plĂ„gas av fruktansvĂ€rda minnen frĂ„n sitt hemland och har flytt in i riddarorden. Han vet att Akkos öde Ă€r beseglat, men han har kommit till staden för att dö och ta sin hemlighet med sig. Tempelriddaren Richard de Adelais anar Orms vĂ„ndor men han ser ocksĂ„ nĂ„got annat. NĂ„got som bĂ„de oroar och förundrar. Adelskvinnan Isabella avskyr sin make och sitt liv, och för henne blir Orm ett mysterium att lösa – nĂ„got som hjĂ€lper henne att hĂ€rda ut med sin lĂ€ngtan efter Richard. Snart anfaller sultanen med en förkrossande övermakt men Akkos riddarordnar tĂ€nker inte ge sig utan kamp. Medan slutstriden rasar flĂ€tas de tre huvudpersonernas öden samman och nĂ€r belĂ€gringen Ă€r över har alla tre blivit befriade, var och en pĂ„ sitt sĂ€tt.

Skuld Àr en spÀnningsroman baserad pÄ historiska hÀndelser. Niklas Krog bygger upp en trovÀrdig miljö i en berÀttelse om skuld och förlÄtelse, om hur vi formas av vÄr omgivning och hur svÄrt det Àr att bli fri.



3.5

247 recensioner

gurra

2023-10-24

bea.

Robban

2023-08-30

Bra inlÀsare. Lite "naiv" berÀttelse, men helt vÀrd att ta in. //R

Sir

2023-02-05

Inte riktigt i min smak. Kunde varit bÀttre. En homosexuell man som vill straffa sig sjÀlv.