(410)

Skuggornas tid

ljudbok och e-bok


Sommaren stÄr i full blom nÀr den högÀttade Elin ÄtervÀnder till sin gÄrd i Uppland Är 1350. Hon har just begravt sin familj och grÀver en grav Ät sig sjÀlv för att vara sÀker pÄ att fÄ vila i vigd jord nÀr hennes stund Àr kommen. I pestens framfart kan man aldrig ta nÄgot för givet. Men sommar blir till höst och vinter, Elin lever men plÄgas alltmer av hunger och sorg.

NÀr Elins vÀgar korsas av den förÀldralösa flickan Unni fylls gÄrden med nytt liv. Unni som Àr van att gÄ sin egen vÀg och bÀr pÄ tragiska minnen har svÄrt att anpassa sig till ett liv nÀra maktens boningar. Men till slut Àr det Unnis uppfinningsrikedom och det starka bandet mellan de bÄda kvinnorna som blir deras rÀddning vid det fruktansvÀrda slaget utanför Visbys ringmur 1361.

Skuggornas tid Àr en stark berÀttelse om kÀrlek, vÀnskap och tillit. Men ocksÄ om svek och skam som följer i spÄren av pest och inbördeskrig.


UpplÀsare: Louise Raeder
LĂ€ngd:

3.9

410 recensioner

Mirjam

2024-02-22

Jag uppskattar serien slÀkten mycket men nej, den hÀr boken funkade inte att lyssna pÄ, upplÀsarens barnsliga sÀtt att lÀsa pÄ förstör totalt.

Therese

2023-12-15

bra historia men dÄlig upplÀsare. Det Àr ingen hit direkt för öronen att upplÀsaren förstÀller rösten pÄ ett sÄ pass barnsligt sÀtt. synd pÄ en i övrigt helt ok bok

Ulrika

2023-10-28

Bra bok men riktigt dÄlig upplÀsare. Passar nog bÀttre till barnböcker.