(16)

Skuggland

e-bok


Att dyka har stora likheter med att försvinna in i natten. BÄda rörelserna Àr plötsliga och vÄldsamma och resultatet Àr ett uppslukande. En stor skillnad kvarstÄr dock:Varje gÄng han dök ner i vattnet kom han upp igen. Ur natten, dÀremot, har han hittills aldrig hittat ut.

En snönatt i början av 1990-talet kliver tvÄ pojkar in i en röd bil. De kommer aldrig tillbaka. Kompisen Erik Àr den sista som ser dem. MÄnga Är senare hittas kvarlevorna av en mÀnniska i villakvarteret dÀr han vÀxte upp och Erik försöker samla berÀttelsen om barndomen och om den Erik som försvann. Erik bor med sina förÀldrar i drömhuset som Àr en kÀrleksgÄva frÄn en pappa till en mamma, de tvÄ som Àlskar varandra sÄ mycket att ingen annan fÄr plats. Mest tycker Erik om att vara hos sin bÀsta vÀn som ocksÄ heter Erik och hans bullriga familj. Erik och Erik leker med lego, Äker snowracer och dyrkar Michael Jackson, popstjÀrnan med mÄnstegen. DÄ och dÄ skickar vÀnnen Eriks frÄnvarande pappa mÀrkliga presenter. En sÄdan present Àr datorspelet Shadowland som fÄr en sÀllsam dragningskraft pÄ pojkarna. De blir de tvÄ spelfigurerna Tommi och Lo-Lo, som tillsammans ska besegra den onde doktor Shadow. Med en back-up kan man inte dö. Med en back- up Àr man sÀker. Men spel och verklighet Àr inte samma sak. NÀr den nye pojken Marcus börjar i klassen förÀndras allt. Erik blir lÀmnad ensam i det stora huset. En pappa störtar frÄn himlen och tvÄ pojkar försvinner i natten.



3.7

16 recensioner

Emil

2020-07-14

Tung men ÀndÄ lÀtt SvÄrbegriplig i starten, stark i sitt slut. Ej intensiv, heller inte lÄngsam. Genialt skriven, komplicerade karaktÀrer och genuint bra bok!