(480)

Skuggans lag

ljudbok och e-bok


Sanna berättelser om prostitutionens verklighet

Kriminalinspektör Simon Häggström är chef för prostitutionsgruppen, en enhet inom Stockholmspolisen. I sin vardag möter han alla de som samhället inte vill se: de prostituerade som gör sitt bästa för att sköta sina affärer utom synhåll, och torskarna som till varje pris vill undvika upptäckt och straff. Trots att Sverige ligger relativt långt fram i bekämpningen av prostitution lever och frodas verksamheten .

Skuggans lag är den sanna berättelsen om de människor som Simon och hans kollegor möter varje dag: de unga tjejerna som inte förstår vad de ger sig in på, de utländska kvinnorna som arbetar sju stycken samtidigt i en tvårummare, Lovisa som föddes in i heroinmissbruk och prostitution, och naturligtvis männen som köper kvinnorna. Boken ger en bild av verkligheten som den aldrig tidigare beskrivits, och inkluderar ett chockerande fotomaterial ur författarens eget arkiv.


Uppläsare: Per Juhlin
Längd:

4.5

480 recensioner

Ingela

2024-03-28

Riktigt bra! Otäcka saker beskrivs på ett sätt som gör att man står ut ändå. En stor mängd helt absurda situationer beskrivs från författarens arbete som polis.

l.lopezbravo83

2024-01-18

Mycket bra.

Susanne

2023-12-27

Simons böcker är fantastiska! Belyser på ett intressant sätt hur sexuella drivkrafter och ekonomisk vinning vs fattigdom krossar människor.