(40)

Skolbussen

ljudbok och e-bok


Erik ska som vanligt ta skolbussen pÄ morgonen. NÀr den kommer, ser han att det inte Àr den vanliga bussen. Nej, den hÀr Àr gammal och skruttig. Han kliver pÄ, men ser ingen han kÀnner igen. Och ingen sÀger nÄgot, det Àr knÀpptyst. Varför har alla sÄ mÀrkliga, gammaldags klÀder pÄ sig? Vad Àr det hÀr för buss, egentligen ...?

Erik har varit hemma frÄn skolan en vecka, sjuk i influensa. Nu ska han Àntligen fÄ gÄ till skolan igen. Det ska bli riktigt kul! Han kliver pÄ skolbussen, men inget Àr som vanligt. De som sitter dÀr ser konstiga ut. Erik börjar prata med pojken intill, men fÄr tokiga svar. Erik börjar ana att nÄgot Àr fel ...

Skolbussen Àr den tredje fristÄende boken i serien SkrÀck i skolan. Den Àr kuslig och rysligt spÀnnande med ett ovÀntat slut. Boken Àr kort och lÀttlÀst, och vÀnder sig till lÀsare frÄn 9 Är.

Författaren Per Berg Àr bibliotekarie med mÄnga Ärs erfarenhet av arbete med skriv- och lÀslust och att hÄlla skrivarverkstÀder för barn och unga.

SĂ„ hĂ€r skriver BTJ om Farligt spel IRL, en annan skrĂ€ckbok av Per Berg: ”Rappt och enkelt berĂ€ttat. Ett fint verklighetsdrama i dataspelsmiljö. Det Ă€r bra driv i texten och koncist framfört.” (Staffan Engstrand, BTJ-hĂ€fte 4/2020)



3.5

40 recensioner

Adelina

2024-04-21

Konstig slut

Isabelle

2024-04-20

Helt ok

Mia

2023-09-18

LĂ€ngre