(165)

Sista rompan : Vargskinnet II

ljudbok och e-bok


NĂ€r den andra delen av trilogin Vargskinnet börjar Ă€r det Ă„r 1942, och kriget har gestaltat om livet för mĂ€nniskorna i Svartvattnet. I byn ligger ett beredskapskompani inkvarterat. Hillevi Halvarssons dotter Myrten har hunnit bli vuxen. Kristin, som bor pĂ„ norska sidan med sin nya slĂ€kt, lider en svĂ„r förlust genom kriget, och Elis, konstnĂ€ren, som varit tillbaka i Norge sedan en tid, tar sig efter ockupationen över grĂ€nsen till Sverige. I den hĂ€r berĂ€ttelsen Ă€r det frĂ€mst Myrtens och Elis fortsatta öden vi fĂ„r följa. NĂ€r kriget Ă€r slut flyttar Myrten till Stockholm för att utbilda sig inom posten, och bort frĂ„n byn tar hon med sig en hemlighet. Inte ens Kristin, hennes Ă€lskade fostersyster, vet om den. Och Elis lever vidare med sin hemlighet – om vem han Ă€r och var han kommer ifrĂ„n. Romanen utspelas pĂ„ mĂ„nga andra platser Ă€n i JĂ€mtland; i Stockholm, Oslo, den norska fjĂ€llvĂ€rlden, VĂ€rmland och Venedig. Men Svartvattnet finns alltid kvar för dem som flydde. De Ă€r som duvor, sĂ€ger Hillevi. De kommer tillbaka. Kristin Ă€r fortfarande den genomgĂ„ende berĂ€ttaren i romanen, den som förbinder det gamla med det nya, den som kan se in i tiden. Hon kĂ€nner glömskan sluta sig om minnena, men fjĂ€llets dofter och ljud talar Ă€nnu till henne, och hon vet att det finns platser i skogen dĂ€r man alltid hör en barngrĂ„t. Förr fanns till och med ett namn för den grĂ„ten, och den var allas skuld och egendom. Sista rompan Ă€r en tĂ€ttvĂ€vd och bred fortsĂ€ttning pĂ„ Guds barmhĂ€rtighet. Kerstin Ekman lĂ„ter Ă„terigen en rik romanvĂ€rld vĂ€xa fram, som i den tidigare serien Kvinnorna och staden, dĂ€r livsöden och hĂ€ndelser flĂ€tas samman, de inre och de yttre, och dĂ€r viktiga frĂ„gor stĂ€lls.


UpplÀsare: Helena Brodin
LĂ€ngd:

4.2

165 recensioner

Jenny

2024-03-28

lite för enkla schablon bilder av karaktÀrerna

RoseMarie

2024-01-18

Det finns inte ord för en vanlig enkel liten mĂ€nniska att uttrycka den glĂ€dje jag kĂ€nner över att fĂ„ uppleva en sĂ„ rik och vacker berĂ€ttelse som denna
.

Maria

2023-12-10

Fantastisk bokserie och en alldeles fantastisk upplÀsare. Kan dialekter, accenter, norska och sjunga pÄ olika sÀtt! Imponerande! Hon gör texten rÀtta!