(1425)

Sista jouren

ljudbok och e-bok


NÀr Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon kan hon knappast ana vad som vÀntar henne. VÄrsolen tittar fram, det finns hopp om ljusare tider. Men nÀr hon kliver in i sjukhusets omklÀdningsrum förÀndras allt i ett slag. I personalduschen hittar hon kirurgen Maria Kaahn nedhasad i en obekvÀm stÀllning mot den blöta kakelvÀggen. Med van klinisk blick konstaterar Veronika att hennes kollega Àr död.

Den anstrÀngda situationen pÄ sjukhuset - stress, stÀndig personalbrist och nedskÀrningar - förbÀttras knappast av den tragedi som intrÀffat. En obehaglig, tryckt stÀmning breder ut sig och snart börjar spekulationerna ta fart. Var det en olycka eller rentav mord ? Och vem hade i sÄ fall önskat livet ur Maria ?

Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans kolleger börjar förhöra personer i Maria Kaahns omgivning och sÄ smÄningom vÀxer bilden av en komplicerad mÀnniska fram, en kvinna som inte var helt omtyckt pÄ sin arbetsplats - Ätminstone inte av alla ...


UpplÀsare: Torsten Wahlund
LĂ€ngd:

3.5

1425 recensioner

Bo

2024-03-24

trevligt och spÀnnande

Nancy

2024-03-14

Seg, ett evigt Àltande om hur kvinnorna ser ut, vÀldigt heterosexuell och gammaldags. Orkade inte lyssna klart.

Linda

2024-02-20

Orkar tyvÀrr inte lyssna klart pÄ boken. Den tycks aldrig lyfta, typ noll spÀnning. Handlar mer om lÀkaryrket Àn nÄgot annat. Synd dÄ jag ÀndÄ gillar skriftsprÄket och upplÀsaren. Om hon skriver en mer spÀnnande deckare skulle jag ge den en chans.