Sista andetaget
En hel mÄnad gratis!

LĂ€s och lyssna gratis i 30 dagar

Sista andetaget

FrÄn 139 kr/mÄnad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Sista andetaget
En hel mÄnad gratis!

LĂ€s och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nÀsta historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

FrÄn 139 kr/mÄnad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Fyll din sommar med böckerLÀs och lyssna gratis i en hel mÄnad i sommar.

Sista andetaget

3,5 21 betyg
Denise Mina har en sÀllsynt begÄvning: hon skriver kriminalromaner som sticker ut. Intrigen Àr intelligent och trovÀrdig, miljöskildringen tidssÀker och stÀmningsfull, dialogen gatusmart och trÀffsÀker. Och sist men inte minst en oförglömlig huvudperson. En stark, originell kvinna som gÄr sin egen vÀg och som oftast kÀmpar i uppförsbacke i en mansdominerad vÀrld.

Sista andetaget Ă€r den tredje boken med Paddy Meehan och tar oss Ă„ter med till Glasgow. Året Ă€r 1990. Det Ă€r mycket som hĂ€nt under Ă„ren som gĂ„tt, men mycket Ă€r sig ocksĂ„ likt. Paddy har gjort en kometkarriĂ€r som journalist. Hon har en egen kolumn och kan skriva om det hon vill, hon bor i en flott lĂ€genhet och har skrivit en bok om sin namne - Paddy Meehan - en simpel inbrottstjuv som mot sitt nekande dömts för mordet pĂ„ ett Ă€ldre par.

Paddys pappa Àr död och hennes mamma bekymrar sig stÀndigt om de nu vuxna barnen. Paddys bröder hankar sig fram pÄ tillfÀlliga jobb, systern som har vigt sitt liv Ät Gud och tÀnkt bli nunna stÀller till en skandal nÀr det visar sig att hon har ett förhÄllande med prÀsten. Och Paddy sjÀlv, nÄgra kilo tyngre och i starkt behov av en stylist, har fortfarande en förmÄga att lÀgga nÀsan i blöt och trassla till det för sig. Hennes rÀttspatos och kamp för de svaga pÄgÄr stÀndigt.

En sen kvÀll nÀr Paddy njuter av lugnet hemma i lÀgenheten knackar polisen pÄ hennes dörr. Hennes före detta pojkvÀn och kollega har hittats naken, försedd med huva och skjuten genom huvudet. Det liknar nÀrmast en regelrÀtt avrÀttning. Men Paddy har inte trÀffat Terry pÄ sex mÄnader och har inte mycket att bidra med till utredningen.

Samtidigt slÀpps Callum, en av pojkarna som dödat den treÄrige Brian Wilfox, ur fÀngelset. Han Àr rÀdd och vilsen och söker skydd hos sin kusin Sean, Paddys före detta fÀstman. Paddys chef vill att hon ska skriva en artikel om Callum, men Paddy förhalar uppdraget. Callum tillhör mer eller mindre familjen och det kÀnns inte sÀrskilt lockande att utnyttja en ung utsatt pojke. Dessutom har det brutala mordet pÄ Terry vÀckt Paddys intresse.

Det visar sig att Terry inte bara uppgett Paddy som nÀrmast anhörig utan ocksÄ efterlÀmnat ett stort gammalt hus utanför staden samt ett antal resvÀskor fulla med anteckningar. Paddy dras in i en hÀrva av hemligheter och lögner och hon upptÀcker kopplingar ingen annan tidigare förstÄtt. Snart Àr hon uppslukad av sin karriÀrs mest betydande och farliga uppslag. Och denna gÄng Àr det inte bara Paddys liv som Àr i fara. Hur ska hon lyckas skydda den person som hon hÄller allra mest kÀr?

Sista andetaget Àr tillgÀnglig som ljudbok och e-bok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2017-07-10

  ÖversĂ€ttare: Boel Unnerstad

  SprÄk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Bonnier Audio

  ISBN Ljudbok: 9789176516294

 • E-bok

  Publicerad : 2017-07-10

  ÖversĂ€ttare: Boel Unnerstad

  SprÄk: Svenska

  Förlag E-bok: Bokförlaget Forum

  ISBN E-bok: 9789137151946

Visa mer

Det hÀr gillar andra med Nextory

SÄ bra att kunna lyssna pÄ en bra bok nÀr jag sitter i bilen eller pÄ flyget eller tÄget.

AnitaAnita

LÀtt att lÀsa och bra att man kan stÀlla in bakgrundsfÀrg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjÀnst, bra utbud och snyggt anvÀndargrÀnssnitt. StÀndig utveckling av appen.

AnnaAnna
img

Hundratusentals historier vÀntar

LÀs och lyssna hur mycket du vill. Du vÀljer sjÀlv nÀr du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare Àn nÄgonsin med böcker

Fler Àn 11 000 lÀsare har gett Nextory fem stjÀrnor i betyg pÄ App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig sjÀlv

SÀtt upp egna lÀsmÄl och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och LÀsdagboken.

Böcker i serien Paddy Meehan

visa
amex
master