(2)

Sist till kvarn : En detektivroman

e-bok


Den plötsliga hemska skriket kom mig att stanna och stirra. Det var inte att missta sig pÄ varifrÄn det kom, inte detta allt mer liksom dÀmpade, tjocknande, fallande vrÄl. Detta plötsliga slut, denna plötsliga tystnad.

Jag skyndade bort till Nyköpningsgruvan. Redan pĂ„ hĂ„ll sĂ„g jag det trasiga trĂ€rĂ€cket. Det gamla skraltiga trĂ€rĂ€cket som stĂ„r alldeles vid randen av gruvhĂ„let. Dagbrottet. Är det tvĂ„hundra meter djupt?

TrÀrÀcket hade brustit. NÄgon hade störtat ned. NÄgon lÄg dÀrnere i den hemska tystnaden. Det enda av mÀnniska som syntes var ett par rester av stegar, som för hundratals Är sedan krampats fast vid de lodrÀta stupen, allt annat var urberg, grÀsflÀckar, nÄgra maskrosor, nÄgra buskar som patetiskt rotat sig i skrevorna. Gruvan hade plötsligt blivit en grav. För vem?

Detta Àr upptakten till en mycket ovanlig och spÀnnande detektivroman, med motiv frÄn sommarparadiset Utö i Stockholms skÀrgÄrd. HÀr upplevs det frÄn en ny sida, bÄde av ortsbor och badgÀster, till dess Folke Mellvigs charmfulla nya detektivpar, advokaten Alex och hans hustru Pia, lyckas komma gÄtans lösning pÄ spÄren.