(424)

Sinnesvilla

ljudbok och e-bok


NÀr Janne drabbas av ryggskott och blir ofrivillig fÄnge i hemmet föds en idé. Han avskyr sin chef och fÄr för sig att fejka en utmattningsdepression för att förlÀnga sjukskrivningen. NÀr han sedan ovÀntat blir arbetslös fÄr sömnlöshet och Ängest honom att missbruka sprit och medicin. Han hamnar i en ond spiral och beter sig alltmer oberÀkneligt. Enda ljusglimten Àr besöken hos sjukgymnasten Lena, som dessutom visar sig vara hans nyinflyttade granne.

Vanessa lever ensam medan pojkvÀnnen Richard arbetar till sjöss. Mörkret och tystnaden skrÀmmer henne och i ett försök att bryta isoleringen bestÀmmer hon sig för att lÀra kÀnna sina grannar. Detta beslut leder till ovÀntad vÀnskap, men ocksÄ till flera skrÀmmande hÀndelser.

En av grannarna Àr den Àldre kvinnan Alice. I hennes förflutna finns ett mörker som hon gör sitt bÀsta för att trycka undan.

Lena kÀnner sig illa till mods i Jannes sÀllskap, samtidigt som hon Àr underligt attraherad av honom. I ett svagt ögonblick vÀlkomnar hon Janne i sitt hem. Och dÀrefter förÀndras allt, inte bara för henne.

”Sinnesvilla” Ă€r den tredje, fristĂ„ende delen i Susanne Schempers populĂ€ra Solingeserie. Det Ă€r ett mörkt psykologiskt drama om tre kvinnor som fĂ„r nog nĂ€r deras gemensamma granne gĂ„r över alla grĂ€nser.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

3.8

424 recensioner

Anne

2024-01-12

bĂžr hĂžres

Lars

2023-03-11

Sinnesvilla av Susanne Schemper Tredje boken I Solinge serien upplÀst av Gunilla Leining bokomslag syntolkning I skogsglÀntan stÄr en man. En hand trycks mot en sprucken fönsterruta. FÀrgsÀttning vit grÄ, grön ,orange Vanessa lever ofta ensam eftersom Hennes fiance Richard arbetar till sjöss. Hennes mörka tankar tar över. Hennes sjukgymnast Lena var ljuspunkter. Psykologisk thriller fyra av fem i betyg av mig

Ida

2023-01-18

Nej. Jag fann tyvĂ€rr ingen mening med den hĂ€r boken. Men det kanske nĂ„n annan gör đŸ€·â€â™€ïž