(41)

Simmaren

ljudbok och e-bok


En feberhet natt i det tidiga Ättiotalets Damaskus lÀmnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osÀkert öde. Det Àr ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak. Vart som helst dÀr faran och stressen lÄter honom tillfÀlligt glömma.

Trettio Är senare kommer den svenska juristen Klara Walldéen och hennes före detta pojkvÀn Mahmoud Shammosh av misstag över information som gör att de plötsligt finner sig jagade genom ett vintrigt Europa dÀr grÀnserna mellan lÀnder blivit lika porösa som de mellan vÀn och fiende, sanning och lögn, nutid och historia. För att överleva mÄste de hÄlla sig i rörelse, samtidigt som de konfronterar sitt eget förhÄllande.

Under tiden i Bryssel förbereder sig den arrogante lobbyisten George Lööw för att representera en obehaglig klient med en dunkel agenda. En klient som hans chefer verkar ovanligt mÄna om att han ska vara till lags. LÄngsamt sugs George djupare in i ett dödligt spel dÀr bÄde regler och motspelare Àr diffusa.

TrÄdarna vÀvs samman en stormig julaftonsnatt i den östgötska skÀrgÄrden dÀr det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan.

Simmaren Àr en modern spÀnningsroman, full av action och överraskande vÀndningar i en vÀrld av skiftande allianser och tvivelaktiga överenskommelser. Men det Àr ocksÄ en berÀttelse om skuld och gottgörelse. Om vikten och tyngden av det förflutna. Om att det till sist inte gÄr att gömma sig frÄn den man Àr.


UpplÀsare: Peter Andersson
LĂ€ngd:

3.6

41 recensioner