(0)

Silverdelfinen

e-bok


Det Àr sista terminen i nian och dags för klassresa till Paris. Men Julia vill inte följa med. Hon trivs inte i klassen. Hon hade hellre Äkt till Grekland för att leta rÀtt pÄ sin pappa, som hon inte kÀnner. NÀr det Àr dags för avfÀrd mot Paris tar Julia chansen att smita och göra den efterlÀngtade Greklandsresan. Hon hittar sin pappa, men det visar sig att han inte alls Àr den person hon hade fantiserat om.

PÄ pappans taverna trÀffar Julia Afrodite, som visar sig vara Julias spegelbild. Mötet blir avgörande för Julia som nu förstÄr varför hennes pappa lÀmnat henne. Och fler förÀndringar vÀntar nÀr Julia ÄtervÀnder till Sverige och snart ska börja gymnasiet ...

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och Àr en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker Àr nÀstan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterÀra gÀrning, som kÀnnetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmÄgan att poetiskt skildra det vardagliga.