(4)

Shinrin-Yoku: Bli friskare och lyckligare med natur- och skogsterapi

e-bok


Hur kan mer tid i skogen hjÀlpa dig till god hÀlsa och lycka?

SHINRIN-YOKU Àr den japanska termen för trÀdens hÀlsobringande effekter. Genom att tillbringa mer tid i skogen kan du finna en vÀg till inre frid. I Japan har shinrin-yoku varit etablerat sedan lÀnge och metodens positiva inverkan pÄ hÀlsan vare sig det handlar om en stilla skogspromenad, en kortare stund i parken eller om att försiktigt tassa barfota över grÀset har blivit erkÀnd vÀrlden över.

I den hÀr boken visar Dr Qing Li hur du genom att tillbringa mer tid i naturen och bland trÀd kan sÀnka blodtryck och stressnivÄer, och Àven förbÀttra ditt immunförsvar och öka din livslust.

Shinrin-yoku: Bli friskare och lyckligare med natur- och skogsterapi erbjuder sÄvÀl fascinerande fakta om trÀdens lÀkande egenskaper som konkreta övningar för dig som kÀnner att livet rusar för snabbt. En karta till den ostörda plats som allt för mÄnga av oss förlorat vÀgen till.

DR QING LI Àr docent vid Nippon Medical School i Tokyo och en av vÀrldens ledande experter pÄ natur- och skogsterapi. Han Àr Àven generalsekreterare för The International Society of Nature & Forest Medicine, samt en av ledarna för Japanska natur- och skogsterapi-sÀllskapet.



5.0

4 recensioner

Bitten

2023-03-16

VÀldigt intressant och framförallt inspirerande bok!

E

2021-01-16

Min nya bibel, sÄÄÄ bra!