(207)

Sent farväl

ljudbok och e-bok


Under ungdomsåren var Mia och Maria oskiljaktiga. De reste, utforskade världen, litteraturen och poesin tillsammans. De delade allt. Sedan kom livet emellan och de gled ifrån varandra. Tjugo år senare ser Mia av en slump Marias dödsannons i tidningen. Beskedet kommer som en chock. Vad var det som hände? Varför dog hon? Det är något som inte stämmer med det plötsliga dödsfallet och den engagerade polisen Olle kopplas in för att reda ut omständigheterna kring olyckan. Med hjälp av Marias gamla dagböcker lägger de tillsammans pusslet om hennes förflutna, och sanning efter sanning nystas upp.

Berättelsen växer till en sorgesång över svunnen vänskap och förlorad tid. Sent farväl är en stark och vacker historia om besattheten av det förflutna och konsten att återskapa tiden som gått.

Ia Genberg (1967-) är en svensk journalist och romanförfattare. Hon debuterade som författare 2012 med romanen Söta fredag. År 2022 tilldelades Genberg Augustpriset för sin fjärde bok Detaljerna, som har översatts till ett flertal språk och blivit en internationell succé. Hennes böcker brukar kretsa kring vuxenblivande, det förflutna och vänskap. Ofta med en spännande twist.


Uppläsare: Anna Godenius
Längd:

3.9

207 recensioner

Tuva

2023-09-14

gillade deras vänskap, rätt tråkig när den började fokusera mer på handling

Nina

2023-03-31

Recension på KARENINA.SE

Anonym

2023-02-27

Is Genberg skriver otroligt bra. Rekommenderas!