(2048)

Sektens barn

ljudbok och e-bok


Femton Ă„r har gĂ„tt sedan Sofia flydde frĂ„n sekten pĂ„ Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men nĂ€r en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han Ă€r redo att ta sin sekt ut i vĂ€rlden och blir med sitt nya miljömedvetande mer populĂ€r Ă€n nĂ„gonsin. Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. TvĂ„ av dem Ă€r sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjĂ€nst. Men ju Ă€ldre Thor blir, desto mer vĂ€xer tvivlen. Vem Ă€r egentligen Franz Oswald? Och hur lĂ„ngt Ă€r han beredd att gĂ„ för att behĂ„lla sin makt?Sofia driver numera ett hĂ€rbĂ€rge för unga mĂ€nniskor som flytt frĂ„n sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig sjĂ€lv att aldrig mer ha nĂ„gon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svĂ„rare Ă€n hon trott. Återigen korsas deras vĂ€gar i en vansinnig katt-och-rĂ„tta-lek dĂ€r bara en av dem kan segra.

Sektens barn Àr den dramatiska upplösningen pÄ serien om sekten ViaTerra, dÀr makt, manipulation och vÄld Àr en del av vardagen.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.2

2048 recensioner

Lena

2024-01-02

SĂ„ bra👏

Rita

2023-07-29

Efter att ha lÀst alla tre böckerna om Dimön och lyssnat till Mariette Lindsteins sommarprat Àr jag bÄde skrÀmd och oförstÄende hur en mÀnniska kan besitta en sÄdan makt över andra. Kan inte undgÄ att dra jÀmförelse med dagens demoniska makthavare som duperar hela folk med förljugenhet, krig och terror.

Rahel

2023-03-25

Inte lika bra som de tvÄ förra. Jag blir irriterad pÄ karaktÀrerna ibland hur de Àr sÄ naiva mot Oswald