(9)

Sekten

e-bok


En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbrÀnt. Kvinnans bÀsta vÀninna Àr den som hittar henne död i skogen. De tillhör bÄda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villaomrÄde i den lilla norska staden Ski.

Mordet pĂ„ den 18-Ă„riga Tina Ă€r fyllt av symboler och ledtrĂ„dar, nĂ€stan som taget ur en bok om profilering och rĂ€ttspsykologi. För psykologen Sander MĂžrk och polisen Lisa Lunde blir den stora frĂ„gan: Är mördaren en impulsiv galning eller en rationell, iskallt planerande mördare?

NÀr ytterligare ett lik upptÀcks, upphÀngt i ett trÀd, pÄ samma stÀlle som Tina hittades, sÄ stÄr det klart att mördaren arbetar mycket medvetet.

Sekten Àr den tredje boken om Sander MÞrk, psykologen och finsmakaren som uppskattar god mat, dyra viner och snygg design.

”Jan-Sverre Syvertsen skriver bĂ€ttre och bĂ€ttre för varje bok, och denna gĂ„ng glĂ€nser han sĂ€rskilt med sin inblick i bĂ„de psykologi och religiösa sekter, kunskap som han anvĂ€nder pĂ„ ett intressant och inte förelĂ€sande sĂ€tt gentemot lĂ€saren. 
 FortsĂ€tter han pĂ„ detta vis kommer Syvertsen om en bok eller tvĂ„ att tillhöra toppskiktet inom norsk kriminallitteratur.”

Kurt Hanssen, Dagbladet

Jan-Sverre Syvertsen, född 1968, Àr norsk journalist och rÄdgivare inom information och kommunikation. Tidigare har han skrivit flera faktaböcker. Hans tvÄ första romaner Utan onda aningar och I det fördolda har lovordats av kritikerna.