(53)

Sebbe sa nej

ljudbok och e-bok


”Jag har blivit vĂ„ldtagen. Sakta sjunker det in i mitt medvetande.

Det Àr sÄ det Àr. Jag kan inte förneka det lÀngre.

LÄngsamt upprepar jag tanken för mig sjÀlv.

Jag. Har. Blivit. VĂ„ldtagen.”

Sebbe drömmer om NHL och en karriĂ€r som hockeyproffs. Han glĂ€nser i sitt nya lag och Ă€r redan pĂ„ vĂ€g mot stjĂ€rnstatus pĂ„ hockeygymnasiet i SkellefteĂ„. ÄndĂ„ kĂ€nner han att han inte riktigt passar in i det tuffa killgĂ€nget som hellre dricker hembrĂ€nt Ă€n kommer i tid till morgontrĂ€ningen.

NÀr Sebbe testar alkohol pÄ en fest gÄr allt fel. Han hamnar i sÀng med en tjej, men det kÀnns inte rÀtt. Sebbe sÀger nej. Han blir vÄldtagen.

Niclas Christoffer har skrivit flera uppmĂ€rksammade ungdomsböcker med aktuella och brĂ€nnande Ă€mnen. Han förelĂ€ser ute pĂ„ skolor om bland annat sjĂ€lvkĂ€nsla, homosexualitet, nĂ€that och Ă€tstörningar. Sebbe sa nej tar upp ett Ă€mne nĂ€stan ingen pratar om — killar som blir vĂ„ldtagna.

NICLAS CHRISTOFFER, född 1974, Àr skÄdespelare och filmmanusförfattare och arbetar idag som standup-komiker och förelÀsare. Han debuterade med ungdomsromanen Som Zlatan fast bÀttre (2012). Den andra bokenSom James Dean fast snyggareslÀpptes 2013 och följdes av Airtight2015.



4.2

53 recensioner

Maria

2022-01-10

KÀnns lite platt ibland men mycket viktigt innehÄll! Har lÀst högt för högstadieelever och de gillade den verkligen.

Malin

2021-08-30

JÀttebra bok, men hemsk! Ingen ska behöva utsÀttas för vÄldtÀkt eller andra övergrepp! Kom ihÄg att allt som inte Àr ett ja Àr ett nej!

Nina

2021-07-02

Denna borde alla ungdomar lÀsa!