(166)

Se på oss nu

ljudbok och e-bok


Passionen kan slå till när man minst anar det. 50-årige Hans har varit gift med Ingunn sedan han var trettiosex år. När romanen tar sin början ser Hans sig själv och Ingunn på en videoinspelning från ett bröllop och det får honom att fundera på exakt hur lyckligt gift han är. På bröllopet träffar Hans nämligen den mycket yngre Harriet. Det blir nödvändigt för honom att reda ut vad den gryende relationen med Harriet egentligen betyder. Är det kärlek eller är det ett simpelt begär? Kan det vara båda sakerna på samma gång? Hur är det egentligen, kan man äta kakan och ha den kvar? Hans mår ju trots allt så mycket bättre nu sedan han träffat Harriet, det borde väl vara bättre även för hustrun.

Hans måste bara komma på hur han ska undersöka sina egna känslor utan att Ingunn blir sårad. ”Se på oss nu” är en berättelse om hur lätt vi människor knyter an till varandra och hur fort det ibland kan gå i livet, om att mista sig själv till en annan. Och hur svårt det kan vara att plocka upp sig själv efteråt.


Uppläsare: Johan Holmberg
Längd:

3.3

166 recensioner

Louise

2023-04-21

Även om boken byter spår ungefär halvvägs in så hade jag svårt att sluta lyssna.

Emeli

2022-12-14

Jag har typ lite svårt att förstå vad Gulliksen egentligen vill få sagt, både med ”Se på oss nu” och hans senare romaner. Dock är det alltid välskrivet och god romanstämning. Känslosamt men också ofta finstämt. Kanske a lil’ too much snuskiga detaljer ibland..