(20)

Satansverserna

ljudbok och e-bok


Gibril Farishta Àr den indiska filmindustrins mest skandalomsusade stjÀrna. Saladin Chamcha Àr en berömd röstimitatör. Tillsammans sitter de pÄ ett flygplan pÄ vÀg till England nÀr planet plötsligt kapas, sprÀngs och störtar. Som ett mirakel överlever de bÄda ett fritt fall frÄn tiotusen meters höjd, och knappt har de stigit iland pÄ den engelska kusten förrÀn de förvandlas till Ànglar - en god och en ond.

I Thatchers England möts de av invandrarhat, polisbrutalitet och gatuvÄld, men Àven av sönderslitande kÀrlekshistorier och svartsjukedramer. Och kampen mellan gott och ont gÄr vidare, i en vÀrld full av tv-stjÀrnor, prostituerade, mördare och svindlare.

Det Àr sÀllan vÄr tids historia skrivs framför vÄra ögon. Men utan tvekan Àr detta fallet med Salman Rushdies Satansverserna.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.3

20 recensioner

Nina

2023-08-15

Recension pÄ KARENINA.SE

Ingrid

2022-11-13

TrÄkig och mÀrklig. Obegripligt hur den kunnat reta upp nÄgon alls.

Therése

2022-08-14

Jag blev inspirerad att lĂ€sa boken efter knivattacken mot Rushdie för ett par dagar sedan. Dels vĂ€cktes nyfiken av att boken de facto fĂ„tt sĂ„ stor publicitet de senaste dagarna, men det egentliga syftet var egentligen ett statement för vĂ„r fria vĂ€rlds yttrandefrihet. StrĂ€cklĂ€ste den, vilket Ă€r ett bra betyg. Ganska svĂ„r att lĂ€sa, men en mycket bra berĂ€ttelse. LĂ€nge leve Ă„sikts- och yttrandefriheten! đŸ„ł