(174)

Sarahs nyckel

ljudbok och e-bok


Paris 1942. Sarah, en 10-Ärig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer Vel d Hiv. Hon lÄser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om nÄgra timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation vÀxer.

Paris 2002. inför 60-Ärsdagen av Vel d Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia kÀnner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrÄgasÀtta sitt eget liv. Sarahs nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamflÀckad hÀndelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA.


UpplÀsare: Ella Schartner
LĂ€ngd:

4.2

174 recensioner

Johanna

2022-11-29

Mycket bra!

Anonym

2022-11-29

Bra bok, men trÄkigt slut.

Alle

2022-11-07

Vilket kĂ€nslomĂ€ssigt dravel! 10% av boken handlar om kriget, resten fokuserar pĂ„ huvudpersonen och dennes offerkofta. Ångrar att jag lade 10 timmar pĂ„ denna.