(61)

Sanningens pris

e-bok


Av författaren till succéböckerna Jag utan dig och Vad hjÀrtat aldrig glömmer.

Beths fars demens har blivit allt vÀrre med Ären och nÀr han slutligen flyttar in pÄ ett Àldreboende erbjuder sig Beth att rensa ur barndomshemmet. FörvÄnat upptÀcker hon att dörren till det gamla lekrummet Àr lÄst med hÀnglÄs. VÀl bakom den möts hon av en kaotisk röra av sin fars mÄlningar, högar av gamla papper och annat skrÀp.

NÀr Beth rotar igenom röran finner hon ett löst blad ur vad som verkar vara en dagbok, skriven av hennes bortgÄngna mor. Beth och hennes syskon vÀxte upp i tron att deras mor dog i en tragisk bilolycka nÀr de var smÄ, men dagboksanteckningen antyder nÄgot mycket vÀrre Àn sÄ.

Steg för steg klarnar bilden av vem Beths mor var. Det Àr ett skrÀmmande portrÀtt av en kvinna drabbad av förlossningsdepression, med en make som lÄngt ifrÄn liknar den kÀrleksfulle far Beth och hennes syskon vuxit upp med. Som nybliven mamma utkÀmpar hon sina egna strider och upptÀcker att hon Àr mer lik sin mor Àn hon trott.

KELLY RIMMER Àr en storsÀljande författare frÄn Australien. Hon har bland annat jÀmförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. LB Förlag har tidigare gett ut Jag utan dig, En mors bekÀnnelse och Vad hjÀrtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer.



4.0

61 recensioner

Margit

2021-09-22

Intressant om kvinnans lott pÄ 50-talet.

Åsa

2021-07-29

JĂ€ttebra