(359)

Sanna historier om flickan i Auschwitz

ljudbok


Den femtonåriga polska flickan Kazimiera Kurdziel begår sitt livs misstag när hon stiger på fel tåg. I stället för att komma hem transporteras hon till förintelselägret Auschwitz.

Som slavarbetare i Hitlers rike blir hon ögonvittne till det krigsdrabbade Europa och nazismens ondska. Under andra världskrigets allra sista dagar befrias hon och kommer till Sverige. Då är hon tjugo år och väger trettio kilo. Här får hon ett nytt liv och ett nytt namn, Katja Olsson.

Här skildras Katjas fasansfulla historia och otroliga upplevelser. Sanna historier om flickan i Auschwitz är en berättelse om hjälplöshet, mod och ändlöst hopp.



4.1

359 recensioner

Lotta

2023-11-01

Om du bara ska läsa en skildring om förintelsen, så finns det många bättre val. Om du ska läsa 50 skildringar från förintelsen så kan denna kanske vara en av dem. Berättelsen hoppar fram och tillbaka i tiden, författaren överanvänder värdeladdade ord utan att få någon känsla i boken, det är snarare en klinisk känsla som kommer fram. Det är så viktigt att vi kommer ihåg denna fruktansvärda period av mänsklighetens historia

Birgitta

2022-01-28

Inte längesedan, återigen och återigen måste vi påminnas de som är födda år 2000 att hur lätt det är att glida med i propaganda att stå upp för allas rätt att leva, religion hudfärg, handikapp, flykting, respekten för alla individer. Extrema Ideologier är farliga för alla. Tack författaren för det gedigna arbete som ligger bakom denna bok. Tack Kajsa Olsson för din modiga berättelse när du nyss levde.

Kattenamerika

2022-01-02

Så hemskt 😣 jag hoppas verkligen att Hitler aldrig får finnas mer . Alltså jag blir så ledsen 😞 och arg 😤. Jag ger dig en hopp. Och ha en bra dag 🤗♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️