(874)

Samtycket

ljudbok och e-bok


"Samtycket" Ă€r Vanessa Springoras internationellt uppmĂ€rksammade debutbok. Det Ă€r 1980-tal nĂ€r V följer med sin mamma pĂ„ en middag i litterĂ€ra kretsar. DĂ€r möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att sĂ€ga. Kort dĂ€rpĂ„ vill han trĂ€ffa henne igen. V, som Ă€r tretton Ă„r, Ă€lskar att lĂ€sa och drömmer om att en gĂ„ng sjĂ€lv bli författare. G Ă€r i femtioĂ„rsĂ„ldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, ”de under sexton” som han har deklarerat i en kĂ€nd pamflett. NĂ€r V fyller fjorton inleder de ett förhĂ„llande.

Mer Àn trettio Är senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men ocksÄ med den omgivning som sÄg och lÀt det ske.


UpplÀsare: Julia Dufvenius
LĂ€ngd:

4.1

874 recensioner

Piroska

2023-08-25

En viktig bok om pedofili med samtycke
 respekterar författaren att hon gode hĂ„lla en god ton fr början till slut 
 valet Ă€r lĂ€sarens att tycka synd om och Ă€cklas av förhĂ„llandet mellan en oskyldig flicka och en 36 Ă„r Ă€ldre pedofil Jag Ă„ngrar inte att jag lĂ€ste men mĂ„dde dĂ„ligt lĂ„ngt efter Bra lĂ€sare

Jonas

2023-04-03

Oerhört drabbande!

Hanna

2022-07-22

Kommer ofta pÄ mig sjÀlv med att tÀnka pÄ den hÀr boken, den gjorde helt klart ett avtryck. Julia som upplÀsare passade dessutom perfekt till bokens sprÄk och ton. Det hÀr Àr en sÄn bok jag kommer att köpa ett exemplar av för att kunna lÀsa igen.