(118)

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

ljudbok och e-bok


”Visst kan det väl vara så att jag råkade slänga lite mer med benen än jag brukar i förmiddags när jag mötte Harald i trappan till bibliotekets facklitterära avdelning, men att därmed påstå att jag medvetet satte krokben för honom är att gravt överdriva min skuld i det hela.”

Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi – en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit mörkare sedan cockerspanieln Charlotte Brontë gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre?

Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix – mannen som doftar hö, som inte kan sitta still och som upptar en allt större del av hennestankar. Men efterhand börjar den slutna Nea öppna sig och släppa fram känslor hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt.

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång är en oemotståndlig feelgoodroman med skruvad humor – en berättelse om att vara annorlunda och lära sig omfamna det, om djur och sorg och om hur pirrande kärlek och vänskap kan förändra allt.



3.8

118 recensioner

Helena

2023-11-05

ljuvlig historia och fantastiska beskrivningar inifrån huvudpersonens hjärna.

Lisas

2023-07-23

Jag läser att många har problem med uppläsaren. Jag gav läsaren en chans, och man vänjer sig. När boken höll på att ta slut, kände jag att ingen annan hade kunnat läsa Neas tankar och upplevelser så bra som just denna uppläsaren. Vi får följa Nea och hennes bekantskapers utveckling. Helhetsintrycket av boken är hur känslor och otillräcklighet begränsar livskvaliteten och hur livet, som kan ta en annan riktning än den utstakade, kan bli så mycket bättre.

chrisse.sundvall

2022-01-05

Boken kanske var bra, men uppläsaren förstörde upplevelsen.