(124)

Saknad

ljudbok och e-bok


NĂ€r Bosse Jansson inte kom till jobbet pĂ„ mĂ„ndagmorgonen blev alla kollegorna pĂ„ det lokala postkontoret oroliga. Bosse var en ordentlig ung man som alltid ringde i förvĂ€g om han hade förhinder. En av kollegorna begav sig hem till Bosses lĂ€genhet och knackade pĂ„ dörren, men fick inget svar. Även nĂ€sta dag saknades Bosse pĂ„ arbetsplatsen, och hans vĂ€nner började befara det vĂ€rsta. Bosses chef gick till polisen för att anmĂ€la försvinnandet, men ombads att avvakta.

NÄgra dagar senare börjar polisen undersöka Bosses försvinnande. Ingen nÀra slÀkt finns till den unge mannen. Det visar sig dock nÀr polisen undersökte lÀgenheten att Bosse var mer förmögen Àn nÄgon hade anat. Vid försvinnandet hade han inte tagit med sig mycket, en jacka och en adressbok var det som saknades ur lÀgenheten.

Bosse var en intelligent ung man, som talade flera sprÄk och var med i flera internationella föreningar. Författaren till detta reportage har sökt efter Bosses öde, och tagit del av polisens utredning. Vad hÀnde med Bosse Jansson?

Anders Sundelin Àr en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han bÄde samtid och historia pÄ ett mÀsterligt sÀtt.

Det hÀr Àr ett reportage om ett brott. Ingenting Àr pÄhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men ocksÄ i tidningsartiklar utredningar, böcker och mÄnga personer har intervjuats.