(25)

Sagan om Kurre Ekorre

ljudbok och e-bok


Andra boken i serien med Pelle Kanin-skaparen Beatrix Potters klassiska sagor!

»Fantastiskt, underbara, bedÄrande böcker.« Anna-Karin Ferm, Go'kvÀll, SVT

»Barnböckernas crÚme de la crÚme.« Just hÀr, Just nu

I Sagan om Kurre Ekorre följer vi med den stygge lille ekorren Kurre, hans bror Hoppetoss och alla deras kusiner nÀr de ger sig av till Uggleön för att samla nötter. Men pÄ ön trÀffar de pÄ Gamle Brun, en skrÀckinjagande gammal uggla som bestÀmmer sig för att sÀtta stopp för Kurres alla rackartyg - en gÄng för alla!

Beatrix Potters illustrerade sagoböcker tillhör de absoluta klassikerna inom barnböckernas vÀrld. Boken Àr illustrerad med Beatrix Potters - digitalt restaurerade - originalteckningar i fÀrg.

BEATRIX POTTER [1866-1943] föddes i South Kensington i London. Hon skrev och illustrerade drygt tjugo barnböcker, varav mÄnga har blivit klassiker. Bara den första av dem, Sagan om Pelle Kanin, har sÄlt i över 45 miljoner exemplar vÀrlden över och Beatrix Potters sagoböcker fortsÀtter - 70 Är efter hennes död - att sÀlja 2 miljoner exemplar om Äret. 2018 hade den nya storfilmen Pelle Kanin premiÀr, och till julen 2020 kommer uppföljaren Pelle Kanin 2: PÄ rymmen. Modernistas utgivning av Beatrix Potters böcker inleds med Sagan om Pelle Kanin [1902], Sagan om Kurre Ekorre [1903] och Sagan om skrÀddaren, katten & mössen [1903].