(106)

Sömnproblem. Svårt att sova. - Prova ljudbok

ljudbok


Ljudboken har producerats i samråd med leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

De flesta av oss betraktar sömnen som något självklart. Att kunna somna eller att överhuvudtaget kunna sova utan problem kan låta enkelt. Men faktum är att många av oss kämpar för att få bukt med olika typer av sömnproblem. Vi kanske lägger oss för att sova men ligger sen och vrider och vänder oss, tänker på saker som vi varit med om och saker som komma skall. Tankarna far åt alla håll och även om vi lyckas somna så kanske vi vaknar tidigt utan att kunna somna om. Minuterna blir till timmar och gryningen närmar sig. Vi känner oss oerhört frustrerade eftersom vi vet att kroppen och sinnet skulle behöva sömnen för att vi ska må bra nästa dag.

Tillhör du dem som har någon form av sömnproblem? Hur ofta inträffar sömnsvårigheterna? Använder du dig av mediciner eller naturmedel för att försöka åstadkomma förbättring? Kanske har du gett upp och tvingat dig själv till att acceptera dina sömnproblem som en del av livet. Men detta behöver inte vara en del av din existens. Du kan bli fri och få avnjuta en naturlig och lycksalig sömn. Sömnproblem är något som är mycket tacksamt att åtgärdas med självhypnos. Det handlar då om att få bort störande tankar, oroliga känslor och allt annat som kan dyka upp i sinnet när du lagt dig ner för att sova.

Det är ditt undermedvetna (omedvetna jag) som hjälper till att reglera dina kroppsliga funktioner, samtidigt som det sker en reglering av dina automatiska beteenden. Självhypnos kan hjälpa dig att komma åt denna del i din hjärna genom djup avslappning och suggestioner. Det är där som du kan utveckla ett regelbundet sömnmönster och ta farväl av insomningsproblem och orolig sömn.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din sömn, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat få ordning på sömnen, eller hur? Att du inte lyckats betyder att sömnproblemet finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske - i ditt undermedvetna.

Hur kan denna ljudbok hjälpa?

Självhypnos fokuserar på att förstå och ändra våra beteenden. Även om orsaken till sömnproblem kan variera så finns det flera gemensamma faktorer som kan öka risken för sömnbesvär.

Vissa psykiska besvär, sömnbrist, olika medicinska faktorer liksom mediciner, och tidigare trauman är kända som underliggande orsaker till sömnproblem.

Självhypnos har länge använts som ett medel för att ändra negativa beteendemönster. Sömnstörningar kan mycket väl orsakas av eller förvärras av underliggande problem som kan behandlas framgångsrikt, såsom stress, oro och ångest. Att t.ex. känna stress beror ofta inte på själva situationen som sådan, utan på hur vi reagerar på situationen. Genom självhypnos är det möjligt bli djupt avslappnad och det blir då möjligt att få kontakt med ditt undermedvetna. I detta tillstånd omprogrammeras de negativa tankemönstren, och avsikten är att du ska kunna få kontroll på dina känslor och att du leds in i positiva tankemönster.

Denna ljudbok ger en guidad hypnos så att du hamnar i ett tillstånd av djup kroppslig och psykisk avslappning. Med hjälp av olika tekniker förs du därefter ner till sömnstadiet. Suggestioner, havsvågor, deltahjärnvågor (ljudvågor) och musik får ner hjärnvågorna till den nivå som är nödvändig för en god sömn. Denna teknik kan du sedan använda så ofta du vill. Dina dagar kommer att bli lättare då du får ner stressnivåerna och ersätter dem med lugn och harmoni. Sömn behöver inte kännas som en omöjlig resa, utan mer som en nära vän som du kan besöka när du vill.



3.0

106 recensioner

Valentina

2022-11-30

gick för snabbt de va för kort tid

carin

2022-10-25

Somnade innan den var slut. Oväntat.

natalie

2022-05-04

Älskar ❤️